image
 |  7 15 Лютого 2018 | 11:29

У НАЗК придумали, як відсіяти близько третини політичних партій

Національне агентство з запобігання корупції (НАЗК) виступає за анулювання реєстрації політичний партій, які не подають фінансові звіти. Про це 15 лютого 2018 року повідомляє сайт «Українські Новини». Про це йдеться в повідомленні прес-служби НАЗК з посиланням на слова голови агентства Наталії Корчак.
На сьогодні в Україні зареєстровано 352 політичні партії, однак звіти про майно, доходи, видатки і зобов'язання фінансового характеру надходять не від усіх. У середньому 80-100 партій перебувають поза політичним процесом, є партіями-невидимками. Зараз є потреба вирішити проблему створених і зареєстрованих партій, які не здають звіти про майно, не ведуть політичну діяльність і не несуть жодної відповідальності за неподання звітності, - зазначила Корчак.
НАЗК розробило законопроект про внесення змін до закону «Про політичні партії». Агентство пропонує встановити, що підставою для анулювання реєстраційного свідоцтва партії може бути неподання політичною партією двічі протягом календарного року фінзвіту. Орган, що зареєстрував політичну партію, має звернутися в суд з поданням про анулювання свідоцтва. Наразі партії зобов'язані подавати щоквартальні й щорічні фінзвіти в НАЗК. Як повідомляли «Українські Новини», станом на серпень 2017 суди оштрафували політичні партії і конфіскували внески на їх рахунки на загальну суму 1,3 млн гривень. Раніше НАЗК хотіло оштрафувати партію Савченко.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити