image
 |  9 25 Січня 2018 | 10:50

У НБУ підтримувати гривню просто нема чим, - народний депутат України


Впродовж минулого, 2017 року, діяльність Національного банку України була антидержавницькою та спрямованою на зменшення рівня фінансової безпеки країни. Таку позицію висловив народний депутат України від ВО «Свобода» Михайло Головко.
«Завдячуючи недолугій та непрофесійній чи, можливо, відверто ворожій до держави роботі керівництва НБУ, на початок 2018 року ми не маємо достатньо ресурсів навіть на покриття 1 місяця критичного імпорту.
Зміни, що відбулися впродовж минулого року у структурі золотовалютних резервів (ЗВР), призвели до ситуації, коли 78% ЗВР складаються з цінних паперів невідомої якості та надійності і лише 6% становлять саме валютні резерви. Тобто, з трохи більше ніж 18,5 млрд доларів США валюті в ЗВР приблизно 1,5 млрд, а паперів майже на 14,5 млрд (ще 1 млрд у фізичному золоті та решта у спеціальних правах запозичення, емітованих МВФ).
Наявність настільки низьких залишків валюти на рахунках НБУ не лише загрожує припиненню фінансування критичного імпорту, а й робить фактично невиконаним з боку Нацбанку положень 99 статті Конституції України про забезпечення стабільності національної грошової одиниці. Підтримувати гривню просто нема чим.
Наслідки такої діяльності НБУ кожен може побачити на постійно змінних цінниках на продукти харчування, промислові товари, пальне через невпинну девальвацію національної валюти.
Оскільки більшу частину минулого року В.Гонтарєва була відсутня на своєму робочому місті та не понесла відповідальності за скоєні злочини, щодо Української держави то всю відповідальність бере на себе гарант Конституції, який має повноваження звільнити горе керівника . Відповідно, саме він несе відповідальність за поточну ситуацію. Нагадаю, що саме президент подає на посаду голови Нацбанку.
З такими «керівниками» гривня й надалі буде «падати», а ціни – зростати», - наголошує народний депутат України.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити