image
 |  0 27 Жовтня 2018 | 18:40

У ніч із 27 на 28 жовтня - переводимо годинник на годину назад

В ніч із 27 на 28 жовтня Україна переходить на зимовий час – із суботи на неділю потрібно буде перевести стрілки годинника на 1 годину назад.
Точніше, перехід відбувається  о 04.00 ранку 28 жовтня, зазначають Українські новини.
Зимовий час вводиться для більш ефективного використання світлового дня і економії електроенергії.
Багато країн скасували перехід на літній час після проведених досліджень, що показали відсутність користі від такого переходу і незадоволення населення від часових коливань.
В Україні переводити час на одну годину вперед влітку почали у 1981 році разом із рештою СРСР. Періодично в країні піднімали питання відмови від переведення годинників, але щоразу відмовлялись від цієї ініціативи.
У вересні 2011 року Верховна Рада, слідом за Росією та Білоруссю, скасувала переведення годинників на зимовий час, але в жовтні 2011 року Рада скасувала своє рішення.
У 2018 році ця перспектива стала реальністю – влітку у Євросоюзі серйозно заговорили про необхідність відмовитися від переведення стрілок.
Опитування, яке проводили в ЄС, показало, що 80% з 4,6 мільйона респондентів закликали скасувати перехід між зимовим та літнім часом.
У вересні Єврокомісія офіційно запропонувала встановити, що 31 березня 2019 року відбудеться останній перехід на літній час.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Горохівщині висадили гектар лісу

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити