image
 |  0 8 Листопада 2022 | 15:25

У Німеччині обшукують офіси швейцарського фінансового гіганта, який пов'язаний з "гаманцем" путіна

У Німеччині обшукують офіси швейцарського фінансового гіганта UBS Group у межах розслідування, пов'язаного з російським олігархом Алішером Усмановим, якого називають одним із "гаманців" президента РФ Володимира Путіна. Справа стосується збору доказів за підозрою у відмиванні грошей та ухилянні від санкцій.

Про це повідомляє агентство Bloomberg, посилаючись на два джерела, знайомі з ходом розслідування. За їхніми словами, обшуки відбуваються в офісах UBS у Мюнхені та у Франкфурті, - пише Оглядач.

Німецькі слідчі вивчають низку транзакцій з 2018 по 2020 рік на загальну суму понад 2 млн євро, уточнює Der Spiegel. UBS вже заявив, що повністю співпрацює зі слідством, відмовившись при цьому коментувати причини обшуку.

У вересні в Німеччині вже обшукали кілька будинків, які належали прихильникам Путіна. До них потрапив і Алішер Усманов. Також у Німеччині заарештували яхту Усманова – за спробу приховати факт володіння нею. Так, російський олігарх оформив яхту в офшорі, а офшор – на сестру Гульбахор Ісмаїлову.

Алішер Усманов перебуває під санкціями і не може користуватися рахунками ЄС. При цьому Усманов є одним із найбагатших росіян і має широкі зв'язки з російською владою. Усманову доручають управління фінансовими потоками Кремля, також його називають "довіреним посередником" президента РФ Володимира Путіна. За даними Forbes, статки Усманова становлять 14,6 млрд доларів.

Навесні Усманов подав позов до суду з метою скасування персональних санкцій Євросоюзу. Позивач попросив суд призупинити дію санкцій до рішення судді, але таке рішення не було ухвалено.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити