image
 |  162 13 Серпня 2024 | 08:52

У Німеччині розпочався суд на убивцями українських баскетболістів

У Німеччині відбулося перше судове засідання над бандою неповнолітніх підлітків, які напали з ножами на українських баскетболістів Артема Козаченка та Володимира Єрмакова.

Про це повідомив батько загиблого Артема, луцький діджей Artem Neba, пишуть Волинські новини, повідомляє  "ВолиньUA".

«Суд розпочато. Сьогодні було перше важке засідання, де зачитували обвинувачення. Вбивство наших дітей Артема і Вови стало вершиною айсберга скоєних злочинів.

Банда малолітніх вбивць східноазійської зовнішності з німецьким громадянством скоїла близько 17 протиправних дій різних ступенів, які нам відомі. Група людей від 14 до 16 років їздили по всій Німеччині і навіть Нідерландах та робила, що заманеться – грабувала, погрожувала розправою, нападала, домагалися дівчат, били, скоїли замахи на життя інших людей з ножами, кастетами і дубинками. В одному з нападів навіть погрожували людині відрізати вуха.... Кожного разу, коли їх могли викрити, то все одно відпускали, бо це ж неповнолітні. Дотягнули.

Звісно, напади були на інших українців. Але крапкою в їх справах стало вбивство наших дітей. Без мотивів. Вони запитали їх, чи ті Українці, а коли отримали відповідь «так», то сказали, «так чого ви не в Україні». Далі сталося найстрашніше.

Коли знайшли вбивць, то доказ вбивства, ніж, навіть не викинув один із них, він був при ньому. У нас багато питань до Німеччини: чому мало статися найгірше і тільки тоді вони опинилися в суді?! Чому взагалі вони могли собі дозволити такому відбутися?! Чому мають гинути найкращі діти цього світу.

Ми просимо ваших молитв і підтримки. Ми будемо говорити правду і викривати зло», – пише у мережі Artem Neba.

10 лютого напередодні чергового матчу на юних баскетболістів Артема Козаченка та Володимира Єрмакова напали з ножами. Поліція Німеччини затримала двох неповнолітніх підлітків, які підозрюються у злочині.

Володимир та Артем дістали численні рани, німецькі лікарі боролися за життя обох. Єрмаков 11 лютого помер у шпиталі. Козаченко 10 днів провів у реанімації, де згодом помер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відійшов у вічність колишній депутат Луцької міської ради

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити