image
 |  0 19 Січня 2021 | 09:04

У Норвегії зафіксували три десятки смертей після щеплення вакциною проти COVID-19

У Норвегії зафіксували 29 смертей людей віком старше 75 років, яким зробили щеплення від коронавірусу. Вакцинацію проводили препаратом виробництва Pfizer/BioNTech.

Про це повідомили в Норвезькому агентстві з лікарських засобів на запит Bloomberg. 

В Агентстві зазначили, що вже дослідили 13 фактів смертей, ще 16 летальних випадків наразі вивчаються. Зазначається, що всі ці випадки стосуються "людей похилого віку з серйозними основними розладами". 

"Більшість людей відчували очікувані побічні ефекти вакцини, такі як нудота і блювота, лихоманка, місцеві реакції в місці ін'єкції та погіршення стану", - пише видання.

З огляду на це представники Норвезького інституту громадського здоров'я дійшли висновку, що навіть відносно легкі побічні ефекти вакцини можуть мати серйозні негативні наслідки для людей з супутніми захворюваннями.

"Цілком можливо, що відомі побічні ефекти вакцин могли бути фактором, що провокує серйозній перебіг хвороби або летальні наслідки", - припускають у Норвезькому агентстві з лікарських засобів.

Наразі компанії-розробники вакцини Pfizer та BioNTech співпрацюють з норвезьким регулятором щодо розслідування випадків смертей після щеплень.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити