image
 |  23 13 Вересня 2020 | 19:46

У Новому Загорові відзначили 77 річницю героїчного бою УПА (ФОТО)

Урочистості з нагоди 77-ї річниці героїчного бою УПА чоти «Берези» проти німецьких окупантів відбулися 13 вересня поблизу села Новий Загорів, Локачинського району.

Про це інформує власкор ВолиньUA.

Цьогоріч захід організували представники Локачинської «Свободи». Традиційно у заходах взяли участь депутати та активісти цієї політсили.

По завершенні служби Божої у Новозагорівському храмі отець ПЦУ Володимир відслужив поминальну панахиду по загиблих Героях.

Присутні вшанували пам’ять загиблих бійців за волю та незалежність України хвилиною мовчання, поклали квіти до підніжжя пам’ятного знаку полеглим воякам УПА.

Голова Локачинської районної організації ВО «Свобода» Оксана Поплавська зазначила, що ми вшановуємо пам’ять воїнів УПА та їх героїчні вчинки, разом з тим, вшановуємо бійців російсько-української війни. Не потрібно забувати минуле і завжди пам’ятати, що ми зобов’язані віддати шану мужнім вчинкам.

Виступаючи на віче, біля знаку полеглим повстанцям, депутат Волинської обласної ради від ВО «Свобода» Сергій Сівак, наголосив:

«Ми шануємо полеглих у боях воїнів. І сьогодні, російський окупант продовжує наступ. Ми маємо бути міцно згуртовані та захищати свою землю, тоді ми будемо перемагати та відстоювати сувернітет та цілісність нашої держави. Кроки, які сьогодні робить Зе-команда з інспекції українських позицій на Сході, ніщо інше, як зневажливе ставлення до Героїв, які нині захищають нас та тих, хто поліг на полі бою».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити