image
 |  9 18 Лютого 2020 | 10:14

У Новоставі відбувся перший візит митрополита

У громаді Різдва Пресвятої Богородиці цього села на Горохівщині, що торік в числі перших возз'єдналася із Православною церквою України, митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну літургію.

Про це повідомили в Управлінні Волинської єпархії Православної Церкви України.

З архієреєм молились: декан протоієрей Андрій Сидор, настоятель протоієрей Віктор Павленко, інше духовенство благочиння.

У проповіді владика розповідав про притчу із недільного Євангелія від Луки. Якщо глянути на подію про блудного сина зі сторони, то бачимо, що молодший син, не маючи життєвого досвіду, взяв частину майна і пішов насолоджуватись життям. Коли витративши усе, після критичної ситуації, повернувся додому, то батько знайшов для нього теплі слова:

«Загубився і знайшовся, був мертвий і воскрес». Сьогодні і нам не вистачає такого батьківського тепла. Буває, що до батьків звертаємось, коли їх уже немає, а треба за життя шанувати і не забувати, – зазначив владика.

Церковні відзнаки архіпастир вручив настоятелеві та активним парафіянам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У жидичинській обителі Свято-Миколаївського чоловічого монастиря співали українську поезію

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити