image
 |  211 10 Лютого 2024 | 16:45

У Нововолинські бібліотеки прибула «Валізка з книжками»

У Нововолинських бібліотеках розкладають по полицях нові книги та закликають мешканців громади приходити, щоб прочитати їх першими.

Про це інформує сторінка громади.

На початку лютого у Нововолинську централізовану бібліотечну систему надійшов 131 примірник літературних новинок українських авторів від Українського інституту книги. Чимало отриманих видань змальовують нашу державу в нинішній війні, є нариси про Героїв та ключові постаті України, про культурні надбання нашого народу тощо.

 Серед нових надходжень є багато книг для дітей. У доступній формі маленьким читачам автори розповідають про дружбу, добро, волонтерство, про вміння турбуватися про себе і тих, хто поряд, про мінну безпеку, про міфологію та давні вірування українців та багато інших цікавих історій.

🧳А ще, у Нововолинські бібліотеки прибула «Валізка з книжками». Це проєкт, ініційований Goethe-Institut в Україні у співпраці з Міністерством закордонних справ України. У валізі зібрана колекція дитячих книг, орієнтованих на ментальне здоров’я, іграшки-антистрес, розмальовки, кольорові олівці, крейди, фломастери, ігри. У колекції є видання німецькою мовою.

Торік у Нововолинській централізованій бібліотечній системі списали близько 13 тисяч примірників творів радянських авторів. Натомість книжкові фонди книгозбірень регулярно поповнюють україномовними виданнями.

Протягом 2023 року на полицях нововолинських бібліотек з’явилося понад 1000 примірників українських книг для різних вікових категорій читачів. Частину купували коштом бюджету, а більшість літературних видань отримали завдяки участі у проєктах. 748 примірників подарували відвідувачі книгозбірень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кредит сплатити, боржників - відключати: водоканал Нововолинська виходить з кризи

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити