image
 |  4 10 Лютого 2022 | 08:21

У нововолинській «команді» Гузя не сприяють учасникам російсько-української війни, – депутат Волиньради

У Нововолинській міській територіальній громаді ветеранам російсько-української війни не сприяють у вирішенні земельних питань.

Про це написав на своїй сторінці в мережі Фейсбук депутат Волинської обласної ради від ВО «Свобода» Олександр Пирожик.

"До мене як депутата Волинської обласної ради від ВО «Свобода» надійшло колективне звернення учасників російсько-української війни з Нововолинської міської територіальної громади. Семеро ветеранів війни нарікають на те, що в цій громаді їм не сприяють у вирішенні земельних питань", – пише депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Премії та гроші на оздоровлення: повідомили, яка зарплата у Карпуса та його заступників

«У 2019 році ми звернулися у Грядівську сільську раду із заявами про виділення нам земельних ділянок. У цій громаді земельні ділянки нам виділили та дали дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність, присвоїли кадастрові номери тощо. Тобто, на цьому рівні ми мали сприяння», – цитує він колективне звернення ветеранів війни.

А далі – настала адмінреформа, і Грядівську сільську раду приєднали до Нововолинської міської територіальної громади…

«Залишилося на сесії Нововолинської ОТГ затвердити дані проєкти, ми звернулися у квітні місяці 2021 року, і тут сприяння нам, учасникам АТО, раптом закінчилося», – додають учасники бойових дій.

Зі слів підписантів, на розгляд сесії Нововолинської міської ради 14 липня 2021 року було винесене лише питання «Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для ведення особистого селянського господарства гр. Вегеричу Тарасу Васильовичу», яке провладною більшістю не було підтримане (провладні депутати не дали голосів).

«На цій же сесії провладна більшість, як ми вважаємо, дозволила собі зневажити нас – людей, котрі не шкодували свого життя і здоров’я, обороняючи цілісність України у «гарячих точках» російсько-української війни – Савур-Могила, Дебальцево, Ілловайськ…

Заяви решти учасників бойових дій на сесії навіть не розглядалися. Тобто, всім нам, учасникам бойових дій, 21 вересня 2021 року були надані звичайнісінькі відписки на наші звернення від 01 квітня 2021 року», – додають автори звернення, небезпідставно вважаючи таку бездіяльність міської влади грубим порушенням їхніх законних прав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мер Нововолинська Карпус придбав за гроші міського бюджету французьку іномарку (ДОКУМЕНТ)

Найбільше ж, як зауважує депутат Волиньради, його здивувала чиновницька нещирість словесних викрутасів, із якою «відфутболюють» ветеранів війни та членів їх родин представники так званої «команди» мера Нововолинська Бориса Карпуса.

"Дослівно цитую за одним із додатків до звернення – копією відповіді учаснику бойових дій:

«Звернення було розглянуте на черговій сесії міської ради 14.07.2021 року. За результатами голосування рішення не набрало необхідної кількості ухвалених голосів, тому вважається відхиленим, згідно з Регламентом Нововолинської міської ради восьмого скликання…»

"Як на мене, то це верх цинізму – давати подібного роду відписки! Адже всім відомо, що в цьому скликанні більшість у Нововолинській міській раді формувалася Ігорем Гузем, і всі рішення, які ухвалююються в цій міській раді, цілковито залежать від цієї більшості. Аналогічно – як і всі «провалені» голосування – цілком на совісті як цієї більшості, так і самого мера, який несе повну відповідальність за такі «відхилення» цієї «команди»…" - вважає депутат Волиньради.

Хоча на специфіку таких дій (чи то пак, бездіяльності) цієї «команди» звертають увагу й самі ветерани війни, характеризуючи те, чому їхні питання не вирішуються, такими словами:

«Мабуть, через те, що провладна більшість у Нововолинській міській раді перебуває під ручним управлінням нардепа Ігоря Гузя, який, як ми бачимо, залишається глухим і байдужим до проблем АТОвців…»

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учасників Революції Гідності калічили гранатами, завезеними з Росії, - ДБР

"Напевно, ліпше й не скажеш… Чи, може, наші бійці не зовсім праві, і їм усе ж допоможуть? Сподіваюся, це стане відомо з відповідей на моє депутатське звернення, яке скеровую у відповідні владні інстанції. Триматиму це питання на своєму депутатському контролі", - підсумовує Олександр Пирожик.

На фото Віталія Грабовського з ФБ-спільноти "Наше місто - Нововолинськ" – члени земельної комісії Нововолинської ТГ.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити