image
 |  11 12 Травня 2019 | 21:08

У Нововолинську демонтують дві самовільно встановлені АЗС

У Нововолинську демонтують самовільно встановлені автозаправні станції на вулиці Луцькій та Шахтарській.

Таке рішення прийняли на позачерговому засіданні виконкому 8 травня. А перед тим до такого ж висновку прийшла комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

За словами заступника міського голови Володимира Рожелюка, ще у минулому році міська рада виявила дві самовільно встановлені АЗС . Відтоді були численні звернення у міську й обласну прокуратуру, правоохоронні органи, обласну адміністрацію. Потім були від них звернення, на які неодноразово давали відповіді. І так все повторювалося по колу. 

Тепер із вимогою закрити незаконні заправки до органів місцевого самоврядування звернулася прокуратура. 

- Ця самовільно установлена заправка – екологічно небезпечна та й вогненебезпечна теж. Крім того, не сплачуються податки ні за землю, ні за акциз. Якби це було за кордоном, то це вже, напевно, була б порушена кримінальна справа. Ніхто не може гарантувати, що не відбудеться витоку пального, загоряння чи вибуху, бо нагляду і контролю – жодного, усі тільки посилаються один на одного», – зауважив міський голова Віктор Сапожніков. 

Під час обговорення було й запитання до Нововолинського міського відділу управління ДСНС України у Волинській області: чому не проведені перевірки та не вжиті ніякі заходи, на що його керівник відповів, що через брак повноважень не мають права здійснювати їх. 

Одна із заправок знаходиться на території Благодатного, тому члени виконкому рекомендували Благодатному селищному голові Олександру Топорівському прийняти відповідне рішення селищної ради щодо демонтажу самовільно встановленої АЗС. 

У результаті рішенням виконкому власників АЗС та дров’яного складу на вулиці Луцькій, 3Г, а також на вул. Шахтарській, 26Б зобов’язали демонтувати незаконні споруди до 18 травня. У разі невиконання це за них зроблять комунальники, а витрати на роботи покладуть на власників майна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині, попри арешт, працювала нелегальна заправка

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити