image
 |  104 1 Жовтня 2024 | 19:44

У Нововолинську презентували вишите полотнище з іменами полеглих Героїв

1 жовтня на площі В’ячеслава Чорновола у Нововолинську відбулося представлення Рушника Пам’яті – 20 метрового полотна з вишитими хрестиком іменами загиблих та померлих Захисників і Захисниць України, стилізованого герба та квіткового орнаменту.

Про це інформує сайт громади, - пише ВолиньUA.

Нагадаємо, торік восени розпочалося втілення ідеї радниці міського голови Катерини Варвус та колекціонерки старовинного вишитого одягу Марії Доліновської. До закупівлі полотна та ниток долучилися слухачі Університету вільного часу, працівники медіавідділу виконавчого комітету допомогли з розробкою схеми. Перші хрестики вишила мама Героя України Костянтина Мрочка – Алла зі своєю подругою. Протягом року тривала робота, вишивали майстрині та, за бажанням, рідні загиблих Героїв. Багато праці вклала мама полеглого Захисника Сергія Власюка – Ольга. Каже, коли з вишитих хрестиків викладає імена, то наче обіймає кожного Героя, усі імена їй рідні.

 Зараз на Рушнику Пам’яті увіковічено 166 Героїв.

Для презентації роботи поет та композитор Олександр Каліщук разом з поетесою Аллою Синицею написали ліричну пісню про почуття матерів, які вишивали Рушник Пам’яті:

«Вишивали і горе й любов до синів матері.

І у кожнім болить їм гіркими сльозами рядкові.

Імена чорним хрестиком вишиті, мов оберіг»

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На війні з окупантами загинув 21-річний воїн з Володимирської громади

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити