image
 |  2790 25 Квітня 2024 | 11:52

У Нововолинську прорвало самовільно прокладений водопровід

17 будинків по вул. М. Вовчка у Нововолинську залишилися вчора без води не лише з вини працівників РЕСу. Будь-які земляні роботи виконують із погодженням усіх служб – газо-, світло-, водо-, теплопостачальної. У землі пролягає багато різних комунікацій. Тож, перш ніж десь розкопувати, необхідно отримати «добро» від різних установ.

Про це пише КП "Нововолинськводоканал".

🛠Мешканці вул. М. Вовчка провели водопровід самостійно, проклали труби там, де, на їхній погляд, було доречно. При цьому знехтували вимогами оформити технічні умови та проектну документацію для даної мережі.

- Навіщо ці формальності? – подумали вони. Ось саме для таких випадків, коли комунальні служби проводять земляні роботи.

Технічні умови на підключення до водопостачання чи каналізування – це документ, який видається водоканалом споживачу. У ньому вказуються параметри та умови, яких абонент повинен дотримуватися. На основі ТУ робиться проєкт, де зазначаються матеріали, діаметри труб, колодязів, погоджуються місце проходження/ ввід/ випуск водопровідних та каналізаційних мереж.

Далі ця інформація вноситься в інформаційну базу водопровідних/ каналізаційних мереж Нововолинскводоканалу. Тоді комунальне підприємство знає про розташування ваших мереж і в разі проведення земляних робіт, наголошує, що розривати на локації слід обережно, бо на такій-то глибині пролягає водопровід.

Якби мешканці вул. М. Вовчка оформили всі необхідні документи, то вчорашнього аварійного пориву не сталося б і всі були б з водою.

Сьогодні до 11.00 фахівці дільниці водопровідних мереж відновили на локації цілісність трубопроводу – замінили відрізок труби, з’єднавши його муфтами.

Технічні умови та проєктна документація дуже необхідні при підведенні будь-яких комунікацій. Щоб уникнути подібних аварійних ситуацій, просимо мешканців Нововолинської громади здійснювати підключення до водопровідних та каналізаційних мереж виключно у правовому полі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, скільки грошей отримав бюджет Нововолинська від порушників архітектурного законодавства

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити