image
 |  5 16 Березня 2020 | 08:48

У Нововолинську запрацювала «гаряча лінія» профілактики захворюваності на коронавірус

Центр первинної медико-санітарної допомоги у Новолинську налагодив телефонний зв’язок із питань профілактики коронавірусної інфекції -+380932579215.

Як повідомляє Волинь-Нова, працюватиме "гаряча ланія" щоденно з 8.00 до 21.00 години. Адміністрація медзакладу звертається до громадян, котрі повернулися з країн, де зареєстровані випадки COVID-19, до тих, хто був в контакті, аби нагадати, що вони є потенційними носіями вірусу, навіть за відсутності симптомів. 

Тому потрібно уникати контактів, не ходити в гості, не виходити з дому і самоізолюватись – перебувати в окремо виділеній кімнаті, користуватись масками та дотримуватись правил гігієни протягом двох тижнів. Це попередить інфікування інших! А при появі симптомів – дзвонити за вказаним телефоном, за яким можна отримати усю необхідну інформацію стосовно COVID-19. При потребі приїде лікар у спецодязі для огляду та госпіталізує у спеціалізований інфекційний заклад.

Також нагадують, що інкубаційний період, коли симптоми можуть бути ще відсутні, триває 14 днів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США сьогодні починаються клінічні випробування вакцини проти коронавірусу

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити