image
 |  310 11 Січня 2024 | 22:31

Мешканці хочуть розголосу: У Нововолинську затопило підвал будинку (ФОТО)

У Нововолинську затопило підвальне приміщенням будинку по вул. Нововолинській 53.

Про це пишуть користувачі фейсбуку в групі Нововолинськ інфо.

«Підвальне приміщення із 8 січня залило водою, зверталися до Нововолинського Водоканалу ( КП Нововолинськводоканал). Втім, станом на сьогодні вода все ще не відкачана, залишається у підвальній частині.

Це руйнує споруду в основі будинку, мешканці переживають, які будуть наслідки. Звертаємось із цією ситуацією до громади, аби надати розголосу у вирішенні цієї ситуації», йдеться у дописі.

У своючергу КП Нововолинськводоканал повідомив, що два дні поспіль (8 – 9 січня 2024 року) за заявкою мешканців із будинку по вул. Нововолинська, 53 працівники аварійної бригади КП «Нововолинськводоканал» НМР прочищали зовнішню каналізацію. Відзначимо, що каналізаційна мережа належить виключно мешканцям цього будинку. Два дні поспіль при морозі -7 хлопці з водоканалу діставали вологі серветки, поліетиленові пакети та харчові відходи.

Також на виклик виїжджала бригада дільниці внутрішньобудинкових мереж із Нововолинськводоканалу. При обстеженні водопровідних і каналізаційних труб витоків та поривів не виявлено.

Нововолинськводоканал проводить відкачування води з підвальних приміщень тільки в тих випадках, коли підтоплення відбулося з мереж водопостачання чи водовідведення. В інших випадках мешканцям рекомендуємо звернутися до управлінських компаній або ДСНС.

Водоканал не зобов’язаний відкачувати воду з підвальних приміщень, якщо підтоплення відбулося з джерел, не пов’язаних з діяльністю комунального підприємства (дощові, ґрунтові води тощо).

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити