image
 |  5 29 Листопада 2019 | 15:22

У одному з мікрорайонів Луцька немає тепла: мешканці викликали поліцію

У мікрорайоні ЛПЗ – у трьох будинках досі немає тепла. Мешканці викликали комісію з Луцьктепла, а згодом і поліцію.

Перебої з теплопостачанням тиждень тому були в 10 будинках, які обслуговує котельня на вулиці Боженка. Майже тиждень мерзне у квартирі мешканка вулиці Шота Руставелі, 13-а Ольга Сидорук.

Жінка викликала комісію із “Луцьктепла”, щоб виміряли температуру у помешканні і зробили їй перерахунок оплати за опалення. Обладнання, яким робили виміри, каже жінка, викликало сумніви.

Щоб з’ясувати, чи правомірні дії працівників ДКП “Луцьктепло”, жінка викликала поліцію.

Сержант управління поліції охорони Тарас Боймиструк сказав: “Відібрали заяву у заявниці. І далі куди ця заява? У міськвідділі буде зареєстровано.”

Читайте також: Погрожував пістолетом: покарали лучанина, який викрав авто

Речник ДКП “Луцьктепло” Антон Безносиков коментуючи ситуацію сказав: “Можливо, так сталося, що десь взяли… у нас є 2 термометри і два пірометри, якими користуються інженери. Можливо, так сталося, що сертифікат був один, а термометр інший. Ми не виключаємо такого людського фактору.”

Головний інженер ЖКП № 2 у Луцьку Ольга Дворська зазначила, що упродовж тижня щодня надходить близько сотні звернень від мешканців квартир, які обслуговує підприємство.

“У зв’язку із тим, що ідуть масові перебої із теплопостачанням, люди масово почали звертатися на Луцьктепло за перерахунком. Повітря заганяє і заганяє у систему. Ми його з одного стояка, а воно в інший… я не можу сказати, яка причина, це треба у Луцьктепло питати.” – сказал головний інженер.

За словами речника державного комунального підприємства “Луцьктепло” Антона Безносикова, за результатами обстеження комісії, у жінки в помешканні від 14 до 16 градусів у різних кімнатах при нормі 18-20. Їй зроблять перерахунок. Формула розрахунку у кожному випадку різна. І може бути до 5% меншою за кожен нижчий градус. Речник говорить: нині у мікрорайоні, який обслуговує котельня на Боженка, ще є три будинки без тепла.

Детальніше - у сюжеті UA:Волинь.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити