image
 |  5 27 Березня 2021 | 12:44

У парку на Волині зацвіли первоцвіти (ФОТО)

У Любешівському селищному парку зацвіли первоцвіти. Це виявили під час обстеження екологічної стежки «Старий парк над Стоходом», де зафіксували початок цвітіння таких ефемероїдів: зірочки жовті, та підбіл звичайний.

Про це повідомила співробітниця НПП «Прип’ять-Стохід» Віта Андрусик.

«Відмічено початок вегетації фіалки запашної, копитняка європейського, пшінки весняної, чистотілу, калюжниці болотної та ін.

Первоцвіти – це унікальні рослини. Вони розквітають відразу ж, як тільки в парках та лісах з’являються перші проталини, і швидко розвиваються, не дивлячись на весняну прохолоду. Всі вони мають невеликі розміри і короткий вегетаційний період. Через кілька днів після початку вегетації вони вже цвітуть, а в більшості з них у травні-червні з’являються плоди. Первоцвіти є ефемероїдами, тобто багаторічними рослинами з коротким весняним циклом розвитку та періодом спокою влітку. Основною функцією квітки таких рослин є утворення насіння, відсутність якого – це шлях до виродження популяцій.

Не треба забувати, що до букетів потрапляють завжди найкращі та найздоровіші квіти. Збережімо красу перших весняних квітів для інших поколінь», – йдеться у дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині розпочався грибний сезон? (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити