image
 |  7 3 Квітня 2020 | 22:37

У період карантину лучанам заборонили палити вогнища та готувати їжу на природі

Під час карантину у парках, скверах та прибережних зонах Луцька забороняється розпалювати вогнища і готувати їжу. Такий пункт міститься у рішенні виконкому “Про додаткові невідкладні заходи щодо запобігання поширенню коронавірусу COVID-19 на території м. Луцька та населених пунктів Прилуцького старостинського округу на період дії карантину”.

Документом визначено, що на період дії карантину всім суб'єктам підприємництва незалежно від форм власності, які здійснюють на території м. Луцька та населених пунктів Прилуцького старостинського округу роздрібний продаж продовольчих товарів необхідно забезпечити фасування та упакування продовольчих товарів (овочів, фруктів, хліба, хлібобулочних виробів, кондитерських виробів, круп, макаронних виробів, борошна, цукру, солі, яєць курячих харчових, сухофруктів тощо), які не мають промислової упаковки і розміщуються для продажу шляхом самообслуговування в торгівельних залах закладів.

Крім того, потрібно забезпечити фасування та упакування або розміщення у закритому торгівельно-технологічному обладнанні продовольчих товарів, які не мають промислової упаковки та недоступні для самообслуговування, проводити фасування, упакування та відпуск товарів, у чисту тару (пакети, коробки, папір тощо) з обов'язковим застосуванням одноразових рукавичок та спеціального інвентарю (щипців, лопаток, совків тощо).

Необхідно припинити приготування та реалізацію кавових та інших напоїв, а також розлив у присутності споживача з подальшою реалізацією пива та інших напоїв.

Також у закладах торгівлі, де працівник працює із продовольчими товарами і готівковими коштами (картками, комп’ютерною технікою, реєстраторами розрахункових операцій) одночасно, необхідно забезпечити використання окремих одноразових рукавичок для продуктів харчування та інших – для роботи з готівковими коштами (картками, комп’ютерною технікою, реєстраторами розрахункових операцій) або проведення додаткової дезінфекції рук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДТП у Луцьку: не розминулися легковик та авто служби газу (ФОТО)

Зобов'язнано й впровадити технічні засоби безготівкового розрахунку (у разі відсутності).

Закладам необхідно забезпечити посилений контроль та неухильне виконання вимог санітарно-гігієнічних норм і правил приймання, зберігання та реалізації харчових продуктів та продовольчої сировини, а також неухильне дотримання вимог інших карантинних заходів, в тому числі щодо забезпечення відстані між відвідувачами не менше ніж 1,5 метри за допомогою нанесення розмітки в касовій зоні, у відділах, де можливе утворення черг, та у разі необхідності на вході.

У разі виявлення у відвідувачів наявних симптомів ГРВІ рекомендувати залишити заклад з подальшим зверненням до сімейного лікаря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Неподалік Луцька місто переповнене людьми, попри карантин (ВІДЕО)

Рекомендовано суб’єктам господарювання допускати відвідувачів в об’єкти загального користування в захисних масках чи респіраторах.

Також цим рішенням забороняється відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон з метою розпалювання вогнищ, приготування та споживання їжі.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити