image
 |  2 9 Вересня 2020 | 21:18

На водоймах краю викрили 16 порушень природоохоронного законодавства, – Волинський рибпатруль

У період з 31 серпня по 7 вересня 2020 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 16 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, складено дев’ять протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства), два – за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубі порушення) та три – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів). Оформлено два акти виявлення та вилучення безгосподарського майна, згідно з якими вилучено п’ять кг водних біоресурсів та чотири од. заборонених знарядь лову.

Про це повідомили на офіційному веб-сайті Управління Державного агентства рибного господарства у Волинській області.

«Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили у порушників 11 кг водних біоресурсів та 15 од. заборонених знарядь лову (сітні). Накладено штрафів на суму 459 грн», - повідомив заступник начальника управління-начальник відділу ОВБР «Рибоохоронний патруль» Сергій Починок.

Для прикладу, другого вересня під час рибоохоронного рейду на оз. Оріхівське Ратнівського району (гідрологічний заказник «Оріхівський») Волинської області викрито грубе порушення Правил рибальства. Близько 6 ранку житель с. Бородятино здійснював вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям – мисиновою сіткою з дерев’яного човна. Завдяки оперативним діям рибпатрульних порушник не встиг завдати шкоди рибному господарству.

На особу складено адмінпротокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи направлено в суд для притягнення порушника до відповідальності. Сітку вилучено.

Четвертого вересня під час перевірки потенційних місць незаконної торгівлі водними біоресурсами у м. Луцьк рибпатрульні викрили порушення. Близько 10 години поблизу ринку «Варшавський» виявлено громадянина, який реалізовував 2 кг живих раків.

Порушник не зміг надати документи, що підтверджують законність походження водних біоресурсів. На особу складено протокол за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП. Матеріали справи направлено до суду для притягнення порушника до відповідальності.

Волинський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись встановлених правил рибальства. Якщо ви помітили порушення - прохання оперативно повідомити на телефон «гарячої лінії» відомства: (067) 360-78-40.

Стаття 88-1 КУпАП визначає, що порушення порядку придбання, збуту чи розповсюдження об’єктів тваринного або рослинного світу тягне за собою накладення штрафу від 510 до 1 700 грн з конфіскацією об’єктів тваринного або рослинного світу чи без такої. Також нагадуємо, що з 20 серпня по 30 вересня діє заборона на вилов раків у рибогосподарських водних об’єктах Волинської області. Лов раків під час заборони є грубим порушенням природоохоронного законодавства, за яке передбачена адміністративна відповідальність за ч. 4 ст. 85 КУпАП (штраф від 340 до 680 грн).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У серпні браконьєри завдали збитків на майже 20 тисяч гривень, – Волинський рибпатруль

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити