image
 |  2 4 Грудня 2020 | 17:32

У Підгайцівській ОТГ, ігноруючи норми закону, обрали заступників та призначили старост (ВІДЕО)

У Підгайцівській ОТГ сформована сільським головою Юрієм Семенюком більшість обрала заступників та призначила старост територіальної громади, ігноруючи вимоги закону.

Про це стало відомо, сьогодні, 4 грудня, під час першої сесії Підгайцівської сільради територіальної громади.

Юрій Семенюк, всупереч нормам закону про необхідність обговорення кандидатур на посади заступників сільського голови на засіданнях постійних комісій, вирішив піти напролом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підгайцівський голова-мільйонер зажадав 300 % премії на 2021 рік

Він запропонував підтримати кандидатів на посади заступників без обговорення. У підсумку сформована з аграріїв, ЄС та «Слуг народу» більшість проголосувала за призначення Леоніда Гроголя ("ЄС"), Олександра Бляшука ("Слуга народу") та Валентина Приходька ("Аграрна партія") на посади заступників Юрія Семенюка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навколо голови Підгайцівської ОТГ об’єдналися аграрії, «ЄС» та «слуги народу»

Наступним, не менш скандальним рішенням, стало голосування за старост сіл. Голова Підгайційвської громади Юрій Семенюк вирішив не проводити громадських слухань, як того вимагає закон, а відразу призначити свої кандидатури. У підсумку, Семенюк провів через сільраду сім старост.

Старости Підгайцівської ОТГ сиділи нишком на задніх рядах.

Голосування за призначення старост сіл, які входять до Підгайцівської ОТГ без проходження громадських слухань та обговорень в депутатських комісіях.

    

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити