image
 |  2 12 Серпня 2020 | 16:13

У Підгайцівській сільраді під Луцьком приховали інформацію про виділені земельні ділянки за останні 5 років

У Підгайцівській сільраді під Луцьком відмовилися надавати інформацію про виділені земельні ділянки на території з 2016 року.

Про це йде мова у відповіді на депутатське звернення голови сільради Юрія Семенюка, яку прокоментував очільник депутатської комісії Волинської облради з питань законності Анатолій Вітів (фракція ВО "Свобода").

"Цинізм і аморальність голови Підгайцівської ОТГ Юрія Семенюка зашкалюють. У березні до постійної комісії Волинської облради з питань законності, яку я очолюю, звернулася донька померлого учасника російсько-української війни розвідника Дмитра Гришка - Анастасія Гришко. У квітні 2016 року її батько помер від менінгіту, яким захворів на війні. Після смерті батька дівчина кілька разів зверталась до Підгайцівської сільської ради з проханням виділити земельну ділянку, але там їй постійно відмовляли. Казали: вільної землі у нас немає. При цьому, за неофіційною інформацією, в ці роки іншим людям виділяли земельні ділянки", - зазначає депутат Волинської облради Анатолій Вітів.

Постійна комісія вирішила направити звернення до голови Підгайцівської ОТГ Юрія Семенюка, в якому просила пояснити ситуацію. Однак замість відповіді по суті отримала вказівки, що має зробити Волинська облрада для того, аби у Підгайцівській ОТГ з'явилася вільна земля. Оскільки з різних джерел надходила інформація про те, що з 2016 року земельні ділянки на території Підгайцівської сільради таки виділялися, Анатолій Вітів скерував депутатське звернення з вимогою оприлюднити список осіб, які отримували землю у цей період.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку компанія «Житловий квартал» завдала збитків громаді на понад 2 мільйони

Однак, замість відповіді по суті голова Підгайцівської сільради, а нині й ОТГ - Юрій Семенюк, обрав тактику замовчування і приховування. Ніби навмисно підкреслюючи свою нахабність, Юрій Семенюк вирішив поцікавитися: для чого депутату Волинської облради інформація про земельні ділянки, які виділяла Підгайцівська сільрада з 2016 року.

"Така позиція голови ОТГ під Луцьком наштовхує на підозри про те, що попри публічні заяви Юрія Семенюка про відсутність вільних ділянок для дитини загиблого на війні, окремі особи змогли їх отримати. Сподіваюся, що найближчим часом ми дізнаємося правду про те, хто насправді отримав земельні ділянки у Підгайцівській сільраді попри офіційні заяви про їх відсутність. Також думаю, що найближчим часом правоохоронні органи нададуть оцінку таким діям голови Підгайцівської сільради, адже вони мають ознаки кримінального правопорушення, а саме - перешкоджання депутатській діяльності та службова недбалість", - наголосив Анатолій Вітів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити