image
 |  2 29 Вересня 2018 | 09:28

У Південній Кореї заарештували російське судно

Судно підозрюють у забороненій санкціями Ради безпеки ООН торгівлі з КНДР.
Про це повідомляє ТСН
У порту Південної Кореї Пусані заарештували російське судно "Севастополь", що належить компанії "Гудзон" із Владивостока.
Про це повідомляє "Коммерсантъ".
"Про те, що судно могли затримати, 22 серпня повідомив радіо KBS представник МЗС Південної Кореї. Тоді південнокорейська сторона запідозрила судно в забороненій санкціями Ради безпеки ООН торгівлі з КНДР", - наголошується в повідомленні.
21 серпня США оголосили про накладення власних (не підтриманих Радбезом ООН) санкцій на ряд російських суден і компаній, які підозрюються Вашингтоном у торгівлі нафтою з КНДР. Однією з цих фірм стала компанія "Гудзон".
Причиною її потрапляння в список стали підозри щодо танкера "Патріот", який американські супутникові знімки зафіксували поряд з танкером Wan Heng-11, раніше викритим у торгівлі нафтою з КНДР і вже внесеним до санкційного списку.
Як зазначає "Коммерсантъ", інші судна компанії, включаючи "Севастополь", у відносинах з КНДР раніше не підозрювалися.
Постійний представник РФ в Радбезі ООН Василь Небензя заявляв, що резолюцій Радбезу ООН нібито не порушував і "Патріот", оскільки передавав нафту не безпосередньо КНДР, а судну, раніше внесеному у санкційні списки, але яке не належить КНДР (це не заборонено).
Наразі у МЗС РФ поки повідомили, що не мають інформації про інцидент.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна перейде на «зимовий» час у ніч на 28 жовтня

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити