image
 |  0 5 Жовтня 2020 | 19:19

У півтисячі ліфтів Луцька закінчився початковий термін експлуатації

75-80% ліфтів у луцьких багатоповерхівках перебувають в експлуатації понад 25 років. Це граничний дозволений термін їх використання, - розповів Суспільному директор підприємства “Волиньліфт” Андрій Ткачук.

Всього працівники підприємства "Волиньліфт" обслуговують 700 луцьких підйомників. На капремонті 26 пасажирських ліфтів, - розповів Андрій Ткачук. З його слів, 11 підйомників зможуть запустити наступного тижня.

Скарги на несправність підйомників у луцьких багатоповерхівках надходять на "гарячу лінію" міської ради. Їх кількість за останній місяць зросла. Впродовж серпня на гарячу лінію надійшло 23 звернення, а відремонтували 11 ліфтів, 46 зупинили у зв'язку з закінченням терміну експлуатації. У вересні зареєстрували 48 звернень, відремонтували 15 ліфтів, - розповіла начальниця відділу міського ЦНАПу Світлана Візнюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку посеред білого дня розгулював голий чоловік

Ремонтують ліфти в Луцьку на умовах співфінансування: 70% грошей з бюджету міста, решту – 30% - збирають жителі під'їзду.

"Є такі ліфти, які по 3-4 рази ремонтуються і мають понад 30 років експлуатації, а на нові - це великі суми, люди не можуть цього забезпечити", - каже заступниця директора Департаменту ЖКГ Надія Коленда.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити