image
 |  5 24 Грудня 2019 | 21:36

У платіжках за грудень обіцяють перерахувати тарифи на тепло і воду

Окрім того, що українцям перерахують тарифи в наступному році, Кабінет Міністрів дозволив підприємствам коригувати тарифи на централізоване теплопостачання та централізоване гаряче водопостачання в залежності від зміни ціни природного газу.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства розвитку громад і територій, передають «Українські Новини».

«Згідно з прийнятою постановою «Деякі питання нарахування (визначення) плати за теплову енергію та послуги з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води для споживачів у зв'язку з зміною ціни природного газу», підставою для зміни розміру нарахувань за теплову енергію, послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води є умова, коли ціна природного газу, придбана виконавцем у відповідному місці опалювального сезону, нижче ціни природного газу, врахованої в структурі тарифів, встановлених НКРЭКУ або органами місцевого самоврядування», - сказано в ньому.

Перший перерахунок за новими правилами споживачі отримають в січні 2020 року в платіжках за грудень 2019 року.

Сума перерахунку буде зарахована споживачам на оплату майбутніх платежів.

«Здійснення перерахунку дозволить зменшити платіжку споживача за грудень в середньому на 300-400 гривень. Тому, наприклад, за опалювальний сезон 2019/2020 років сім'я, що проживає в квартирі площею 65,3 кв. м, отримає зменшену платіжку в середньому на 800-1000 гривень», - наголошується в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд скасував обмеження на тарифи за опалення і гарячу воду

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити