image
 |  5 17 Квітня 2020 | 18:40

У Почаївській Лаврі підозрюють спалах COVID-19, але настоятель не йде на контакт із медиками

У Почаївській лаврі на Тернопільщині підозрюють масштабний спалах коронавірусу, однак настоятель відмовляється співпрацювати з медиками для проведення обстежень.

Про це повідомила головний санітарний лікар області Оксана Чайчук, яку цитує Інтерфакс-Україна.

"У нас вчора виникла ситуація в Шумському районі, яка тісно пов'язана з Почаївською лаврою, оскільки священик, який бере участь у хорі в Почаївській лаврі, є священнослужителем на території Збаразького району, а дружина його працює бухгалтером у Шумській лікарні. Відповідно, контакти пішли і серед співробітників бухгалтерії, і головний лікар у нас позитивний і багато лікарів. Вчора був 21 позитивний результат, а загалом у Шумську 26 позитивних", - сказала на засіданні оперативного штабу Тернопільській області в п'ятницю, 17 квітня.

За підсумками епідрозслідування також було встановлено, що з цим священиком пов'язаний спалах у Дубенському районі.

"Намагалися вийти на зв'язок із настоятелем Почаївської лаври, він на зв'язок не виходить. Вийшов його помічник, пообіцяв сьогодні до першої години дня надати список учасників хору. Цього не сталося", - повідомила Чайчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У гуртожитку Київської духовної академії – спалах COVID-19

"Мер Почаєва теж не бере великої участі, каже, що нікого не знає. Вдалося обстежити двох священиків, двох хористів, а решта - контакт дуже великий. Ці священики, які беруть участь у хорі Почаївської лаври, мають парафії в Шумському районі, Кременецькому районі, Збаразькому районі. Тобто, якщо ми доб'ємося результатів обстеження, буде досить великий спалах", - наголосила вона.

За даними консула Молдови, також у восьми паломників, які відвідували Почаївську лавру, було підтверджено коронавірус.

"Ситуація у Почаївській лаврі перебуває на особистому контролі прем'єр-міністра. Сьогодні йдуть запити з Кабміну. Працюємо із Нацполіцією", - заявила Чайчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Московські церкви кишать коронавірусом»: після відвідин Почаївської Лаври захворіло 8 людей

Як повідомлялося, станом на ранок 17 квітня у Тернопільській області підтверджено 353 випадки COVID-19 (25 одужали), зокрема за минулу добу 20 нових випадків захворювання і сім - одужання.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити