image
 |  0 21 Листопада 2018 | 18:09

У поліції досі працюють екс-«беркутівці»: назвали вражаючу кількість

30% колишніх представників спецпідрозділу "Беркут" продовжують служити у Національній поліції Києва.

"Близько 30% поліцейських полку поліції особливого призначення №1 Головного управління проходили службу в полку міліції особливого призначення "Беркут". Після прийняття на службу в поліції пройшли атестування в установленому порядку та мають позитивний висновок атестаційних комісій", - повідомив начальник поліції Києва Андрій Крищенко у відповідь на офіційний запит Громадського. 

Серед цих людей близько 20 зараз є фігурантами кримінальних справ щодо злочинів Майдану. 

У поліції пояснюють, що звільнити їх зі служби можуть лише на підставі обвинувального вироку. Але юристка Євгенія Закревська, яка представляє інтереси потерпілих у справах Майдану, зазначає, що вирок - це не єдина підстава для звільнення. 

"Окреме порушення Закону про міліцію, порушення присяги є підставою для звільнення, яке не вимагає отримання судового вироку. Такі звільнення потрібно було провести в перші місяці після вчинення правопорушень. Після того вже було декілька реорганізацій, де можна було юридично чисто без порушень не дозволити працювати особам, які були причетні до тих подій. Цього зроблено не було і це доводить те, що це свідома політика", - сказала Закревська.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити