image
 |  4 4 Березня 2021 | 19:41

У Польщі майже 50 українців нелегально працювали через агенцію на рибзаводі

Прикордонники виявили майже 50-х українців, які нелегально працювали на рибопереробному заводі.

Як повідомляє «Yavp.pl» з посиланням на morski.strazgraniczna.pl, співробітники прикордонної служби в Гдині під час перевірки виявили понад 50 іноземців, які працювали на підприємстві нелегально.

Переважно це були громадяни України. Їх найняло агентство з працевлаштування з Нижньої Сілезії. Крім українців, на підприємстві працювали ще білоруси та грузини. 52 особи не мало жодних дозволів на роботу чи дійсних «освядчень». В 10 випадках не було підписано з працівниками трудового договору чи «умови злеценя» у відповідній формі. Про працевлаштування 35 осіб не був проінформований ужонд праці.

Власники посередницької агенції, двоє громадян України, також не мали дозволу на проведення такої діяльності. Всі вони мають сплатити штраф, а керівник фірми буде відповідати перед судом. Якими будуть наслідки для працевлаштованих на рибзаводі з порушеннями українців, не повідомляється.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцю в Польщі пред'явили 232 звинувачення в шахрайстві. Це була унікальна схема

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити