image
 |  0 25 Липня 2022 | 14:11

У Польщі підтвердили передачу Україні танків PT-91

Польща передала Україні танки PT-91 Twardy.

Про це пише gazeta.ua.

Польща планує покрити свій дефіцит танків шляхом поставок з Південної Кореї. Про це заявив речник Агентства озброєнь Міноборони Польщі Кшиштоф Платек в інтерв'ю каналу Wolski o Wojnie.

"Дефіцит у понад 200 танків Т-72 і певної кількості танків PT-91 буде покритий повністю, навіть з надлишком, тому що це танки набагато більш високого, більш якісного рівня", – сказав Платек.

Точну модель корейських танків він не назвав, але польські журналісти припускають, що мова йде про танки K2 "Чорна пантера", які дешевше як в плані вартості, так і в плані обслуговування, ніж американські Абрамси, про які йшлося раніше.

Танк PT-91 - це основний польський бойовий танк, заснований на ліцензійному варіанті радянського Т-72М1. Перші прототипи PT-91 були зроблені в 1993 році. Базовий варіант танка серійно випускався з 1995 по 2002 рік.

Головною особливістю PT-91 є захист Twardy з використанням активної броні власної розробки ERAWA. Вона має 394 блоки. Вони покривають передню частину корпусу і вежу. Ці блоки розташовані практично без проміжків один до одного. Тести показали, що ERAWA блоки збільшують захищеність танка на 30-70% залежно від типу снаряда.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити