image
 |  2 22 Січня 2019 | 13:51

У Польщі почали продавати марихуану

З 17 січня в Польщі легалізували марихуану, яку тепер можна придбати за медичним рецептом.

Закон про легалізацію продажу марихуани для вживання в медичних цілях набув чинності в Польщі. Препарати з конопель можна виробляти в аптеках на підставі рецепта лікаря з матеріалу, що постачається з-за кордону, - пише ТАСС.

17 січня єдина компанія, яка отримала ліцензію на поставки до Польщі марихуани від Польської фармацевтичної палати, канадська Spectrum Cannabis повідомила про те, що перша партія продукту - близько 7 кг - надійшла на аптечні склади країни. З 17 січня поляки можуть за рецептом замовити необхідний для лікування препарат.

Один грам сухого продукту коштує в польських аптеках приблизно 65 злотих (17 доларів). На нелегальному ринку це придбання коштувало в 50 злотих (13 доларів), але без будь-якої гарантії якості або інформації про місце походження конопель. Лікувальна марихуана вирощується в лабораторних умовах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцький художник - серед творців найбільшого у Європі муралу на АЗС

За попередніми оцінками, в Польщі вживання марихуани в медичних цілях потребують близько 300 тисяч пацієнтів. Точних даних про те, скільки такого препарату їм необхідно, немає.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити