image
 |  0 22 Серпня 2019 | 15:29

У Польщі принизили заробітчан з України: розгорівся скандал

Ресторан в польському місті Гдиня потрапив в скандал через розміщене оголошення про пошук робочих, в якому заявлялося, що "українців і їм подібних" на роботу не беруть.

В оголошенні говорилося, що заклад шукає кухарів, але "zero Ukraińców czy innych podobnych" ( "нуль українців або інших подібних"), - повідомляє ТСН.

Ситуацією зацікавився польський центр відстеження расистської та ксенофобської поведінки. Його представник Конрад Дульковскій анонсував звернення в прокуратуру з приводу злочину - публічного розпалювання ненависті на національному ґрунті. Також рестораном може зацікавитися польська інспекція праці.

Читайте також: У Києві педофіл напав на 14-річну дівчинку, батько дитини був не проти (ВІДЕО)

Представник власника ресторану оприлюднив заяву, з якої випливає, що скандальне оголошення є проявом необдуманого рішення тільки однієї людини і було розкритиковано справедливо.

"Ми переконані, що автор оголошення також оприлюднить відповідні вибачення", - заявив юрист і додав, що ситуація викликала хвилю ненависті, спрямованої проти співробітників і власників ресторану, включно з погрозами спалити заклад.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити