image
 |  0 10 Лютого 2019 | 19:46

У Польщі відкрили пам’ятник «жертвам українських націоналістів»

У польському місті Щецин у неділю, 10 лютого, відкрили пам’ятник “жертвам українських націоналістів 1939-1947рр”. Його профінансували за кошти платників податків, серед яких є і українці.

Про це у Facebook написав Голова ОУН Богдан Червак.

“У цьому антиукраїнському шабашу взяли участь високі державні чиновники, польське духовенство, муніципальна влада”, – пише Червак.

Він відзначив, що “пам’ятник” профінансований з бюджету Інституту нацпам’яті Польщі, отже за кошти польських платників податків, серед яких, до речі, чимало українців.

“Характерним став виступ директора польського Інституту національної пам’яті пана Шерека, який Волинь і Галичину назвав “Східними Землями Польщі”, а УПА звинуватив у “геноциді” і “волинській різні”. Кажуть, поляки на своїй землі мають право відкривати будь-які пам’ятники”, – розповів Червак.

Він зазначив, що при цьому поляки мають знати, що “плюють нам у душу, знущаються з наших героїв і нічим не різняться у питаннях історичної пам’яті від Москви, яка свою імперську політику збудувала на паплюженні ОУН і УПА”.

“Очевидно, що цей “пам’ятник” унеможливлює українсько-польський діалог, а вина за фіаско політики українсько-польського примирення повністю лягає на Польщу.Уже давно настав час на державному рівні в Україні увіковічнити пам’ять жертв польського концтабору “Береза Картузька” і операції “Вісла”, – зазначив голова Голова ОУН.

“Заяви про Волинь і Галичину як “східні землі Польщі” має раз і назавжди присікти МЗС України. Не бажано доводити ситуацію до того, щоб поляків отямлювали українські націоналісти”, – наголосив він.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити