image
 |  0 10 Січня 2020 | 20:35

У Польщі закликали боротися за українських працівників: «Вони – наше майбутнє!»

Редактор видання Rzeczpospolita Богуслав Хработа закликав боротися за українських працівників. За його словами, саме вони є майбутнім Польщі.

Як пoвідoмляє «Yavp.pl», на сайті Rzeczpospolita опубліковано текст, який Богуслав Хработа попросив розцінювати як звернення. В ньому він дає зрозуміти, що Польща не доклала достатніх зусиль, аби полегшити життя трудовим мігрантам з України.

«Вони все ще залишаються тут людьми другого сорту. Місяцями чекають на дозволи на роботу, не мають ні рівних трудових прав, ні рівності в оплаті праці. Часто сховані в «сірій зоні», дістають крихти з панського столу», - пише Богуслав Хработа.

Він наголошує, що працівники з України є незамінними для розвитку економіки Польщі. Без них неможливо було б заповнити дефіцит робочих рук, адже польські емігранти не поспішають повертатися додому.

«Крім того, що вони рятують польську економіку, вони, передусім, є людьми, мають свою гідність, яка не поступається нашій. Вони - гості в нашому домі, яким ми повинні вклонитися за те, що вони обирають Польщу. Ми повинні боротися них, тим паче, що надходить економічний спад. Інфляція забирає силу злотого. Працівники зі Східної Європи мають все більш слабкі аргументи залишатися тут. Давайте це змінимо. Давайте боротися за них, бо це наше майбутнє», - зазначив редактор польського видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польський Сейм засудив фальшування історії політиками Російської Федерації

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити