image
 |  2 2 Квітня 2018 | 17:00

У Польщі триває Поливаний понеділок

Юстина Ґурська, етнограф з Радомського скансену, розповідає, що обливання інших людей водою мало велике значення.
Про це 02 квітня 2018 року повідомляє сайт «Polskie Radio».
Обливання один одного водою, а також дарування писанок – це святкові традиції, пов’язані з Великоднім понеділком, про збереження яких дбають у Радомському регіоні Польщі. Дівчина на виданні розписувала напередодні Великодня до 120 писанок.
Вода – це символ життя, отже мешканці села до всіх пов’язаних з нею звичаїв відносилися надзвичайно серйозно. Саме тому, як розповідає Юстина Ґурська, етнограф з Радомського скансену, обливання інших людей водою мало велике значення:
Це пов’язано з виразом зацікавлення цією дівчиною. А отже, ми не поливаємо один одного водою тому, що хочемо бути мокрими, але тому, що вода несе в собі потужну символіку життя. Отже, звісно, це пов’язано з матримоніальними звичаями.

У Великодній понеділок люди ходили також селом, вітаючи один одного, даруючи один одному подарунки. А молодь святкувала цей день до самого ранку, сидячи біля вогнищ.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити