image
 |  0 17 Травня 2019 | 15:45

У Порошенка підтримали Зеленського в питанні розпуску Ради

Обраний президентом Володимир Зеленський після інавгурації матиме можливість достроково припинити повноваження Верховної Ради і призначити позачергові парламентські вибори.

Про це заявила представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко , - пише gazeta.ua.

"Чи означає це, що президент Зеленський може все одно розпустити парламент? Так, це означає", - сказала Луценко журналістам у кулуарах, пише "Інтерфакс-Україна"

При цьому вона додала: БПП готова як до чергових, так і позачергових виборів.

Водночас, у прес-службі Зеленського заявили: коаліції фактично не існує три роки і для змін у країні потрібен дієздатний парламент.

"Сьогодні одна з фракцій у Верховній Раді вирішила вийти з "коаліції". Але як можна вийти з того, чого немає? Фактично коаліції не існує вже три роки - відтоді, як її залишили фракції "Самопомочі", "Батьківщини" та Радикальної партії Олега Ляшка. Тому нинішня гра в парламенті - чергове свідчення того, що депутатам байдужі люди, які їх обрали. Продовжити своє безтурботне існування для них важливіше", - повідомляють у команді новообраного президента.

Також прес-служба заявила, що Україна потребує змін і глибинних реформ: "Це запит українського народу. І для його реалізації потрібен дієздатний парламент".

Раніше у фракції "Народний фронт", яка вийшла з коаліції, повідомили: відповідно до Конституції формується нова коаліція, парламент працює до чергових виборів 27 жовтня, уряд та прем'єр-міністр працюють до обрання нового скликання Верховної Ради.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити