image
 |  133 2 Лютого 2024 | 16:16

У Повітряних силах сказали, коли не оголошують повітряну тривогу при зльоті російських МіГ-31К

Інколи під час злету в РФ винищувачів МіГ-31К повітряну тривогу в Україні можуть не оголошувати.

Зокрема, якщо відомо, що літак перебуває на дальніх підступах. Однак, МіГ-31К залишається загрозою для України. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"Тривога від МіГа є завжди. Є інформація від наших партнерів, що один, два, три чи більше МіГ-31К у небі. Ми не можемо точно сказати, чи це переліт, перебазування на інший аеродром чи це тренувальний політ. Точно на 100% знати не можна. Коли є інформація точна, що МіГ робить переліт десь там на дальніх підступах, то зрозуміло, що тривога не буде оголошуватися. Але у будь-якому разі, коли МіГ у небі - це є небезпека", - зазначив Ігнат.

Він нагадав, що МіГ-31К може нести надзвукову ракету "Кинджал". Від оголошення повітряної тривоги до "прильоту" таких ракет може пройти лише кілька хвилин.

"Нагадаю, що якщо з Тамбовської області летить ракета приблизно, скажімо, до Дніпра, як минулого разу була ракетна атака, то від оголошення того, що МіГ злетів, до "прильоту", може бути 4-5 хвилин", - додав Ігнат.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити