image
 |  7 16 Січня 2023 | 21:16

У Повітряних силах України розповіли, скільки ще балістичних ракет є у росії

На озброєнні у росіян можуть бути ще сотні балістичних ракет, якими вони можуть атакувати територію України. Наразі жодних засобів, зданих збивати їх, у нас немає.

Про це на брифінгу повідомив речник командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає УНН.

“Мова йде про сотні ракет. Ракети Х-22 були у нас на озброєнні і ми передали їх росіянам за борги за газ, а разом з ними і Ту-22М3. Власне, доля цих ракет така, що вони повертаються в Україну. Понад 210 ракет цього типу було запущено по території нашої держави з початку 24 лютого. Жодної ракети не було знищено. Вони, можливо, падали самі, не долітаючи, тому що озброєння засатріле не тільки морально, а й фізично. Ще залежать і умови їх зберігання. Тому чимало цих ракет падали в полях, не долітаючи до своїх цілей і таким чином вони потрапили в статистику збитих”, — розповів Ігнат.

Що стосується засобів, які можуть їх збивати, то це сучасні західні системи, які збивати балістичні цілі. Адже ракета Х-22 швидкісна, летить з верхніх шарів атмосфери до 4 тисяч км/год. Перед заходом на ціль вона різко опускається вниз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підрахували, скільки зброї отримала Україна з початку повномасштабної війни

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити