image
 |  2 13 Грудня 2017 | 12:46

У президента Польщі анонсували «жорсткі і складні переговори» в Україні

У президента Польщі назвали візит до Харкова складним і анонсували щирі і жорсткі переговори.
Про це заявив глава канцелярії президента Польщі Кшиштоф Щерський, - повідомляє TVN24.
"Це будуть складні і жорсткі переговори, в яких ітиметься про те, що українсько-польське партнерство є і повинне бути тривалим, не підважуватися, його основи не мають бути порушені через дії, рішення і осіб, які намагаються шляхом збурення політичних емоцій порішити ці основи" - сказав Щерський.

За його словами, розмова президента Польщі Анджея Дуди з українським колегою Петром Порошенком буде "дуже щирою".
"Розмови будуть дуже щирими. Такі, що мають змусити українську сторону усвідомити негативний стан нинішніх польсько-українських відносин, бо саме так ми його оцінюємо" - зазначив Щерський.

Серед питань, які будуть обговорюватися на зустрічі президентів - заборона з боку України на проведення пошукових робіт та ексгумацій останків польських жертв воєн та конфліктів на території України.
Щерський повідомив, що під час візиту буде обговорюватися також питання безпеки, війни, порушення міжнародного права на пострадянському просторі. Тому, крім Порошенка, Дуда зустрічатиметься у Харкові з керівництвом СММ ОБСЄ, яка повідомить йому про ситуацію на сході України, а також представниками, які реалізовують в Україні програми допомоги тимчасово переселеним особам із Донбасу по лінії ООН.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити