image
 |  4 19 Березня 2023 | 08:23

У прикордонній громаді Волині запрацювали дитсадки

Відновили роботу в очному режимі, зокрема, Камінь-Каширський ЗДО «Світлячок», Підцир’ївський, Броницький, Бузаківський, Осівцівський, Видертський, Великоглушанський, Гуто-Боровенський та Боровненський заклади дошкільної освіти.

Про це пише Полісся.

Про це повідомляє керівник гуманітарного управління Камінь-Каширської міської ради Сергій Лукашук. За його словами, відвідують дитсадки групи з короткотривалим перебуванням без сніданків та обідів. Але, імовірно, з наступного місяця передусім у міських закладах вже розпочнуть годувати дітей.

Відтак на останній сесії міськради депутати прийняли рішення, яким встановили оплату за харчування в закладах дошкільної освіти на 2023 рік.

Як і раніше годуватимуть дошкільнят у садочках за батьківські кошти. Вартість харчування за один день складатиме для дітей віком до 4-х років – 50 гривень, а для дітей віком від 4 років і старших – 60 гривень. За дні, у які дитина не відвідувала заклад, оплата не береться.

Поряд з цим міська рада взяла на себе фінансування харчування малюків деяких категорій. Так, звільнили від оплати дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з інвалідністю, дітей військовослужбовців, які загинули (померли) внаслідок участі в бойових діях на території України, дітей, батьки яких беруть (брали) участь у бойових діях на території України, дітей з числа внутрішньо переміщених осіб. А також не платитимуть зі своєї кишені за харчування дошкільнят батьки, які мають групу інвалідності й потребують у зв’язку з цим стороннього догляду, та батьки дітей реабілітаційних груп.

До речі, найближчим часом мають запрацювати також Воєгощанський, Ворокомлівський, Пнівненський, Раково-Ліський та Хотешівський заклади дошкільної освіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинь підтопило: рятувальники відкачували воду (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити