image
 |  4 6 Листопада 2017 | 15:20

У «Приватбанку» вимагають дострокової виплати 335 мільйонів доларів

Гонконгська Madison Pacific Trust Limited - нова довірена особа по єврооблігаціях "Приватбанку", направила банку повідомлення про дострокове стягнення заборгованості.

Про це йдеться в повідомленні емітента цінних паперів британської UK SPV Credit Finance plc на веб-сайті Лондонської фондової біржі, передає "Інтерфакс-Україна".

Як зазначається, відповідне повідомлення було направлено 2 листопада. Довірена особа буде інформувати власників єврооблігацій про подальше просування процесу.

Як повідомлялося, в рамках націоналізації "Приватбанку" його зобов'язання перед спеціально створеною британською компанією - емітентом єврооблігацій - підлягали процедурі bail-in і були обмінені на акції додаткової емісії банку.

Йдеться про три випуски єврооблігацій: на 175 млн доларів за ставкою 10,875% з погашенням 28 лютого 2018 року, на 200 млн доларів за ставкою 10,25% з погашенням 23 січня 2018 року, з яких 40 млн доларів було погашено в серпні 2016 року , а також на 220 млн доларів за ставкою 11% (облігації субординованого боргу) з погашенням у 2021 році.

Емітентом єврооблігацій з погашенням в січні і лютому 2018 року стало зареєстроване в Великобританії спеціальне підприємство UK SPV Credit Finance plc.

Єврооблігації з погашенням у 2021 році були емітовані через ICBC Standard Bank Plc (Великобританія), однак під час їх реструктуризації цей борг був переоформлений на UK SPV Credit Finance plc.

Після націоналізації "Приватбанку" компанія-емітент цінних паперів залишилася в його власності.

У червні 2017 року "Приватбанк" змінив довірену особу по єврооблігаціях на 175 млн доларів з погашенням 28 лютого 2018 року і на 200 млн доларів з погашенням 23 січня 2018 року.

З 3 жовтня 2017 року новою довіреною особою виступає Madison Pacific Trust Limited замість Deutsche Trustee Company Limited (Великобританія).

У свою чергу Національний банк 27 жовтня 2017 року погодив зміну структури банківської групи "Приватбанк". Зі складу групи були виключені SIA "PrivatLizings" (Латвія), ТОВ "Пріватофіс" (Дніпро), UK SPV Credit Finance PLC і Ukraine Mortgage Loan Finance NO.1 PLC (Великобританія).

Як повідомлялося, націоналізований "Приватбанк" планував 5 червня провести збори власників своїх єврооблігацій двох випусків на 375 млн дол. з погашенням у 2018 році для призначення компанії Madison Pacific Trust Limited новим довірчим керуючим замість нинішнього Deutsche Trustee Company.

Кабінет міністрів 18 грудня 2016 року прийняв рішення націоналізувати найбільший банк України - Приватбанк, керуючись рекомендаціями Ради національної безпеки і оборони.

Після рішення про націоналізацію "Приватбанк" замінив зобов'язання за облігаціями трьох серій на 595 млн дол. перед спеціальною компанією (SPV, Великобританія) на акції додаткової емісії.

Ряд власників єврооблігацій Приватбанку ініціювали судовий розгляд в Лондонському міжнародному арбітражному суді (LCIA) з наміром оскаржити примусову конвертацію своїх облігацій в капітал після націоналізації фінустанови.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити