image
 |  7 8 Березня 2019 | 12:04

У прокат вийшов музичний фільм «Гуцулка Ксеня»

7 березня у прокат вийшов український музичний фільм "Гуцулка Ксеня". Розповідає про нащадка українських емігрантів у США, який шукає наречену в Карпатах.

Селище Ворохта, Карпати, 1939 рік. У готель "Оселя Говерла" із США приїжджає американець українського походження Яро. Шукає свідому українку, аби одружитися з нею. Так він втілить заповіт батька й отримає у спадок мільйон доларів, за сюжетом.

"Режисерці Олені Дем'яненко вдалося створити у фільмі особливий гуцульський космос, - пише головний редактор інтернет-журналу karabas.live Ігор Панасов. - Можна знайти риси толкінівського Гобітширу. Такий самий тихий світ, де люди вміють радіти життю, резонувати з природою, любити спокій і тишу.

Основа стрічки - оперета українського композитора Ярослава Барнича, написана 1938 року за мотивами однойменної пісні. Сам образ гуцулки Ксені - карпатський міф. Фільм робить його частиною живої сучасної культури.

Карпати - не лише милий дім, а й вічна загадка, містика. Там, де містика, завжди тривожно. За тривогу в картині відповідають учасниці київського театрально-музичного гурту Dakh Daughters. Грають на сцені готелю "Оселя Говерла". Їхні образи, артистичний вогонь і музичний нерв - це емоційний фон історії.

У кастингу нема проколів. Навіть якщо актор лише раз з'являється на екрані з якоюсь гримасою, видно, що його відібрали не випадково. У Варвари Лущик, виконавиці ролі Ксені, від природи погляд мавки. А Макс Лозинський в ролі романтика з характером Яро передав і незграбність та сором'язливість, і твердість героя. Зрештою, саме на його вмінні чи невмінні приймати рішення тримається лінія сюжету. Американський наречений повинен зрозуміти, чи хочеться йому зв'язати своє життя з Україною і станцювати з нею танго.

Творці фільму явно розуміли, що вони роблять і що хочуть отримати в результаті. Рідкість для українського ігрового кіно".

Стрічку "Гуцулка Ксеня" створено за підтримки Держкіно.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити