image
 |  2 10 Грудня 2018 | 09:15

У Раді ЄС обговорять можливі санкції проти Росії через агресивні дії в Азові

У понеділок, 10 грудня, відбудеться засіданні Ради ЄС у закордонних справах, присвячене агресивним діям РФ в Чорному і Азовському морях і реакції Євросоюзу на них.

Про це пише УНІАН.

У засіданні візьме участь міністр закордонних справ України Павло Клімкін, повідомляє прес-служба МЗС України.Клімкіна до Брюсселя запросила глава європейської дипломатії Федеріка Могеріні, а питання про загострення ситуації в Керченській протоці і Азовському морі включили до порядку денного засідання Ради ЄС.

Керівники МЗС держав Євросоюзу планують обговорити параметри комплексної відповіді ЄС на агресивні дії Росії, включаючи посилення санкцій, а також шляхи сприяння Україні у звільненні українських військовополонених. 

 Керівники МЗС держав Євросоюзу планують обговорити параметри комплексної відповіді ЄС на агресивні дії Росії, включаючи посилення санкцій, а також шляхи сприяння Україні у звільненні українських військовополонених.

Рада ЄС також має погодити кроки для підтримки українського Приазов'я, що потерпає від наслідків російської агресії на суші і на морі.Довідка УНІАН. Вранці 25 листопада Росія заблокувала проходження в Керченську протоку українському буксиру "Яни Капу" й двом катерам "Бердянськ" і "Нікополь", які здійснювали плановий перехід із порту Одеса в порт Маріуполь. При виході з Керченської протоки російські кораблі відкрили прицільний вогонь по українських кораблях, які вже поверталися до Одеси, так і не отримавши інформації про можливості проходження через протоку. 

Окупанти захопили в полон 24 українських військовослужбовців. Троє з них дістали поранення.

Українців звинуватили в незаконному перетині кордону РФ (ч.3 ст.322 КК Росії, покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років). Усіх полонених було заарештовано так званим «судом» у Криму, після чого їх перевезли до московських СІЗО «Лефортово» і «Матроська тиша». 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 97 депутатів Європарламенту закликають запровадити нові санкції проти Росії через Азов 

 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити