image
 |  2 12 Грудня 2018 | 19:39

У Раді Ляшко «протягнув» закон для Ахметова: олігарх збагатіє на 10 мільярдів гривень

У законі про пільгове ввезення в Україну електромобілів Рада прописала правки під компанії Ахметова.

Про це повідомив голова Асоціації споживачів енергетики та комунальних послуг Андрій Герус.

Зазначається, у законі про електромобілі депутати протягнули пільги на імпорт енергетичного обладнання, а також на імпорт котушок та трансформаторів, що вигідно Рінату Ахметову. Автор правки – депутат Юрій Вознюк, її тихцем затвердив комітет Ніни Южаніної та активно «просував» нардеп Олег Ляшко.

«Ця пільга буде до 2022 року, сумарно її ефект складе 5-10 млрд грн недоотриманих бюджетом у 2019-2022 рр. А щоб закрити дефіцит бюджету, то для населення підняли ціну на газ. Ось так, м’яко кажучи, дуже небідні люди України, які імпортують те обладнання для своїх електростанцій, де-факто вкрали трохи грошей у вчителів, лікарів, пенсіонерів. При чому ці ж дуже небідні люди ще й працюють по “зеленому тарифі” найвищому у Європі, який зрештою ляже на тих же пенсіонерів, лікарів, вчителів. Скільки “євробляхерам” треба було шуміти і як тихо проходять пільги для правильних людей. Красені, що тут скажеш. Ахметов – талановитий бізнесмен, визнаю», – зазначив Герус.

Нагадаємо, через «Роттердам+» у Ахметова вимагають підняти тарифи на електрику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проти Гройсмана відкриють кримінальну справу

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити