image
 |  7 8 Листопада 2017 | 07:45

У Раді «потурбувалися» про повернення боргів українців через банкрутство

У Раді мають намір заборонити боржникам здійснювати покупку нерухомості і залишати межі країни.

Про це повідомляє сайт «1NEWS».

Депутати потурбувалися поверненням боргів українців через банкрутство. Ця ініціатива вже більше двох років знаходиться в Раді, але зараз нардепи внесли її до порядку денного.

За новими правилами визнати людину банкрутом зможе Господарський суд. Для цього потрібно, щоб його заборгованість становила не менше 100 мінімальних зарплат (на сьогоднішній день – 320 тисяч гривень) та на два місяці перевищувала терміни, обумовлені з кредитором.

Якщо у людини борг перевищує 300 мінімальних зарплат, то він зобов’язаний звернутися до суду, інакше в реструктуризації боргу йому відмовлять. Сам процес перерахунку починається після підготовчого засідання суду.

Один з авторів законопроекту депутат від БПП Сергій Каплін пояснив:

Після цього процедура не особливо відрізняється від процесу реструктуризації боргів у юросіб. Грубо кажучи, за стіл сідають кредитори і людина, а потім разом виробляють план погашення боргу: якими частинами і скільки часу це займе. При цьому в цей період пеня на борг не нараховується. Потрібно, щоб повернення проблемного кредиту стало не «лічильником», а цивілізованою процедурою.

Навіть якщо банкруту дозволять перерахувати борг, його очікують досить жорсткі санкції. Наприклад, він зобов’язаний кожен раз повідомляти кредиторів про суттєві зміни свого майна. Не зможе він без дозволу суду купувати нерухомість, цінні папери дорожче 10 мінімальних зарплат і реєструвати нові підприємства. Нарешті, кредитор може заборонити розпоряджатися боржнику своєю нерухомістю і залишати країну.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити