image
 |  112 19 Січня 2024 | 16:16

У Раді пропонують вдвічі збільшити податки для українців

Голова Комітету Верховної Ради з питань бюджету Роксолана Підласа запропонувала підвищити військовий збір з 1,5% до 3% для українців, які заробляють понад 20 тис. грн.

Крім того, нардеп висловилася за введення податку на розкіш, під який можуть підпадати нові iPhone. Про це нардепка розповіла в ефірі телемарафону.

Підласа зазначила, що у разі додаткової мобілізації значно збільшиться кількість військовослужбовців і держава потребуватиме 300 млрд грн на їх забезпечення.

Ця сума охоплює харчування бійців, мінімальні побутові видатки, екіпірування, вартість форми та персональної зброї, а також підготовку військових до бойових дій.

Варіантів, де брати гроші на забезпечення захисників, наразі небагато і вони всі обговорюються і у Кабміні, і у Верховній Раді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спіймали на хабарі у 35 тисяч доларів: судитимуть депутата Волиньради

"Якщо ви заробляєте мало, ви не повинні платити великий податок навіть зараз. А якщо ви заробляєте понад 20 тисяч гривень, то ви могли б платити військовий збір не 1,5%, а 3%. У народних депутатів зарплата вища, ми можемо платити 5%. Це було б справедливо", - сказала Підласа.

Також вона висловила думку, що дорога техніка, в тому числі нові смартфони від Apple, і авто є предметом розкоші, а тому теж можуть обкладатися додатковими митами прямо при ввезенні в Україну.

"Незважаючи на війну, у нас величезна кількість автомобілів та дорогої техніки в'їжджає в країну. Ми бачимо за митною статистикою, скільки ноутбуків, телефонів щомісяця ми імпортуємо. Якщо це новий iPhone за 60-70 тис. грн, то він може оподатковуватись додатковими митами", - сказала голова бюджетного комітету.

Варто зазначити, що Підласа не вносила на розгляд парламенту відповідні законопроекти.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити