image
 |  0 2 Вересня 2022 | 09:54

У районах на Волині спіймали паліїв (ФОТО)

Інспектори з ОНПС у Волинській області регулярно проводять рейди по виявленню паліїв сухої рослинності та відходів.

У серпні екоінспектори склали 16 протоколів за ст.82 КУпАП. Зокрема, вісім порушників виявили у Володимирському районі, чотири у Луцькому районі, по два порушника у Камінь-Каширському та Ковельських районах.

Державна екологічна інспекція у Волинській області звертається до всіх громадян області бути свідомими та не порушувати природоохоронного законодавства.

За спалювання сухої рослинності та відходів, в тому числі і побутового сміття,

Передбачена відповідальність за такими статтями:

стаття 82 КУпАП порушення вимог щодо поводження з відходами під час їх збирання, перевезення, зберігання, оброблення, утилізації, знешкодження, видалення або захоронення тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

стаття 77-1. КУпАП Самовільне випалювання рослинності або її залишків тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від ста вісімдесяти до трьохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від дев’ятисот до однієї тисячі двохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Ті самі дії, вчинені в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від трьохсот шістдесяти до семисот двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від однієї тисячі двохсот шістдесяти до однієї тисячі восьмисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити