image
 |  2 11 Січня 2022 | 21:01

На кордоні Вірменії та Азербайджану повідомляють про стрілянину: є загиблий

Влада Азербайджану та Вірменії повідомляють про стрілянину на кордоні, внаслідок якої дістали поранення кілька людей та один загинув.

Про це повідомляють у Міністерстві оборони Азербайджану та Міністерстві оборони Вірменії.

У азербайджанському відомстві повідомили, що 11 січня загинув їхній військовий на кордоні внаслідок "провокацій з боку Вірменії". У повідомленні зазначають, що інцидент трапився в Кельбаджарському районі.

Влада Азербайджану зазначає, що вдалася до "заходів у відповідь" і "придушила" збройний напад вірменських підрозділів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загиблий на Сході воїн мав волинське коріння

Вірменська версія подій зазначає, що близько 15:30 (за київським часом) азербайджанська армія здійснила наступ на кордоні, нібито застосовуючи артилерію та безпілотні апарати. О 16:30 (за київським часом) стрілянина тривала, за версією Вірменії.

У вірменській армії повідомляють про щонайменше трьох поранених.

Наразі кордони між Вірменією та Азербайджаном не демарковані, що приводить до конфліктів та збройних сутичок.

Передісторія від "УП":

Остання сутичка між країнами відбулася 16 листопада 2021 року. Тоді з боку Азербайджану загинуло 7 військових, ще 10 дістали бойові поранення. Перед цим сутички траплялися також у серпні й липні.

У грудні влада Азербайджану передала Вірменії десятьох військовополонених.

У 2020 році восени в Нагірному Карабаху, контроль за яким змагаються дві країни, спалахнув військовий конфлікт. Фактично переможцем став Азербайджан, здобувши контроль за кількома районами та примусивши Вірменію визнати ці здобутки. Вірменська влада тоді заявила про понад дві тисячі загиблих, а також постала перед масовими протестами громадян через поразку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У пожежі на Волині загинув чоловік

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити