image
 |  5 25 Липня 2023 | 20:41

У рф розпочалося судилище над бійцями українського батальйону "Айдар"

У російському ростові-на-дону розпочався суд над полоненими бійцями українського батальйону "Айдар".

Як повідомляє ТАСС, справу слухає Південний окружний військовий суд, - пише УНІАН. 

Окупанти судять 18 українських бранців за звинуваченням у порушенні "Кримінального кодексу", вигаданного бойовиками терористичного угруповання "ДНР". Зокрема їх звинувачують у діях, спрямованих на "насильницьке захоплення влади і зміну конституційного ладу ДНР", а також в "участі в діяльності терористичної організації".

Російські ЗМІ стверджують, що ці звинувачення будуть перекваліфіковані на відповідні статті КК РФ, оскільки минулого року Росія приєднала до себе угруповання "ДНР".

Прес-служба 24-го ОШБ "Айдар" нагадала, що ніхто не забув про полонених бійців, вони не кинуті напризволяще.

"Питання звільнення військовополонених є однією з найпріоритетніших завдань для командування батальйону. Ми запевняємо, що залучуємо всі доступні нам ресурси, використовуємо всі можливості, щоб всі наші бійці якнайшвидше повернулись додому", – йдеться в заяві батальйону.

Зазначається, що робота зі звільнення полонених айдарівців координується з Офісом президента, ГУР МО України, Координаційним штабом поводження з військовополоненими та іншими структурами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слуга народу" Арістов, якого помітили на Мальдівах, складає мандат

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити