image
 |  81 5 Січня 2024 | 21:43

У росії почастішали пожежі на металургійних заводах

Останнім часом низка російських металургійних підприємств постраждала від хвилі пожеж, пише Reuters. Окрім цього, війна Росії проти України та американські санкції ускладнили процес імпорту гірничо-збагачувального обладнання для заміни пошкодженої техніки.

"За останні місяці російські металургійні підприємства постраждали від хвилі пожеж, у тому числі на алюмінієвому заводі та цинковій шахті", - йдеться у повідомленні.

30 грудня пожежа сталася на гірничодобувному підприємстві Udokan Copper в Забайкальському краї. Вогонь пошкодив частину заводу, однак в компанії кажуть, що це не вплинуло на виробництво мідного концентрату.

Що відомо про Udokan Copper:

Російську приватну гірничо-металургійну компанію заснували в 2008 році для розробки родовища міді Удокан, розташованого на Далекому Сході. Компанія перебуває під санкціями Сполучених Штатів Америки, її основним бенефіціаром є російських олігарх Алішер Усманов.

Udokan планував запустити першу чергу заводу в другому кварталі 2024 року і виробляти до 135 000 тонн міді у вигляді катодного металу або металу в концентраті на рік. У 2026 році вони планують збільшити потужність до 150 000 тонн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нововолинськ отримав генератори від ООН

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити