image
 |  2 28 Вересня 2020 | 20:30

У Росії заявили про 20 тисяч добровольців для війни в Нагірному Карабасі

Близько 20 тисяч етнічних вірмен із Росії готові стати добровольцями в збройних зіткненнях між Вірменією та Азербайджаном у «республіці Нагірний Карабах».

Про це повідомляє «OBOZREVATEL» з посиланням на «Інтерфакс».

Про це заявив лідер Союзу вірмен РФ Ара Абрамян. Однак, як наголосив він, поки такої потреби немає.

Абрамян сказав, що до Союзу звертаються десятки тисяч вірмен – і громадян Росії, і не громадяни, – з проханням допомогти у відправленні їх у невизнаний Карабах «для захисту від азербайджанської агресії». Такі дзвінки, як заявив він, надходять з усіх регіонів РФ та інших країн.

Водночас він зазначив, що «зараз не 2016 рік».

«Проти маленької Вірменії, Арцаха [вірменська назва Нагорного Карабаху] воюють Туреччина й Азербайджан, 80-мільйонна Туреччина допомагає Азербайджану новітньою технікою і надає всіляку іншу допомогу», – вважає лідер Союзу вірмен РФ.
«Я їм кажу: поки Вірменія та Арцах не потребують допомоги. Але якщо це буде продовжуватися, то я сам поїду туди воювати і всіх інших буду закликати до цього», – запевняє він.

За словами Абрамяна, поки «Вірменія та Арцах не мають у цьому потреби», але Союз пропонує всім «добровольцям» залишити свої контакти та дані про придатність до військової служби.

«Я повторюю: Вірменія поки не потребує добровольців. Там є всі необхідні резерви, сили та засоби для того, щоб відбити "напад" із боку Азербайджану», – зазначив лідер Союзу вірмен.

Крім того, від членів діаспори надходять пропозиції про матеріальну допомогу, додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вірменія і Азербайджан відновили взаємні обстріли, кількість загиблих зростає

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити