image
 |  0 11 Січня 2019 | 11:49

У Росії заявили про можливий обмін полонених українських моряків

Москва може в цьому році обміняти військовополонених українських моряків на ув'язнених в Україні росіян.

Про це повідомила газета "Известия" з посиланням на російське високопоставлене дипломатичне джерело.

За словами джерела, багато що буде залежати від того, наскільки Київ буде готовий йти на конкретні домовленості.

При цьому він додав, що зараз обміняти українських моряків неможливо, оскільки в РФ їх ​​не визнають військовополоненими.

"А значить, треба дочекатися рішення суду, після чого можна розмовляти про обмін. В українських в'язницях сидить досить багато росіян, яких треба визволяти", - заявив співрозмовник видання.

Він також зазначив, що до виборів в Україні це навряд чи можливо, оскільки український президент Петро Порошенко "тут же почне видавати це за свою перемогу".

Джерело припустило, що обмін найімовірніше відбудеться після березня.

"Росії ці моряки не потрібні. Але спочатку повинен закінчитися судовий процес відповідно до російського законодавства, а вже потім за амністією можуть реалізуватися конкретні обміни", - заявив він.

Також повідомляється, що, на думку голови комітету Держдуми у справах СНД, євразійської інтеграції і зв'язків зі співвітчизниками Леоніда Калашникова, обмін полонених українських моряків на росіян в найближчому майбутньому цілком реальний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українських моряків, врятованих у Туреччині, виписали з лікарні

При цьому він заявив, що для цього не обов'язково вести переговори з Порошенком, оскільки "є особи, які займаються подібними питаннями, наприклад, Віктор Медведчук".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити